Arkisin 09-16 (UTC+1) Suljettu lounastauon ajaksi 12-13 (UTC+1) asiakaspalvelu@tekstiiligalleria.fi

Pimennysverhot

Haluatko sulkea katulamppujen loisteen tai aamu- ja ilta-auringon säteet pois makuuhuoneesta? Silloin pimennysverhot ovat täydellinen vaihtoehto sinulle! Pimentäviä, mittojen mukaan valmistettavia verhoja makuuhuoneeseen valitessa tulee ottaa huomioon, että niitä on olemassa kahta erilaista tyyppiä: Dimout- sekä Blackout-kankaita.

 

Lue lisää...

Yleisimmät kysymykset

  • Miten pimennän makuuhuoneeni parhaiten?
  • Onko olemassa erityyppisiä pimentäviä verhoja?
Rajaa
Filter By
Hinta

Dimout-verhot– Dimout-verhoissa kankaan keskelle on sisäänkudottu mustat paksut langat, minkä vuoksi kangas sulkee ulkoa tulevan valon. Mitä tummempi sävy pimentävässä kankaassa on, sitä enemmän se pimentää. Valkoinen dimout-kangas pimentää noin 75-80 % ja musta dimout-kangas noin 90-95 %. Dimout-kankaissa on pehmeä ja mukautuva materiaali, joka soveltuu erinomaisesti sivuverhoihin. Jos haluat pimentää makuuhuoneesi, mutta säilyttää edelleen tekstiilinomaisen tunteen, dimout-kankaat ovat paras vaihtoehto verhoiksi. Saatavana on monia eri värejä ja vaihtoehtoja.

 

Blackout-verhot – Blackout-verhot pimentävät 100 %. Blackout-verhot ovat aina jäykempää materiaalia, minkä vuoksi ne eivät laskeudu yhtä pehmeästi kuin tavalliset pimennysverhot. Jäykemmästä materiaalista huolimatta blackout-kankaat soveltuvat erinomaisesti sivuverhoihin. Jos etsit verhoihin pehmeää tekstiilinomaista tunnetta, pimennysverhot on hyvä yhdistää toisiin verhoihin, jotka voidaan vetää blackout-kankaan eteen. 

Tilaa mielellään kotiin kangasnäytteitä haluamistasi blackout- sekä dimout-kankaista, jotta voit tuntea niiden materiaalin. Jos haluat kokeilla sitä, kuinka paljon kangas pimentää, voit pitää kangasnäytettä taskulampun edessä, jolloin yksinkertaisesti näet, kuinka paljon valoa kangas päästää läpi. Pimentävissä kankaissa on lisäksi ääntä imevä kyky, mikä sopii hyvin asuntoihin, joissa halutaan vaimentaa kaduilta tai naapurista kantautuvaa ääntä. Mitä laskostetumpi verho on, sitä enemmän ääntä se vangitsee.

Haluatko kokea ylellisen hotellitunteen kattoon asennettavan kiskon avulla?
Valitse pimennysverhoille oikeanlainen ripustustapa! Oikeanlainen ripustus on tärkeä tekijä ylellisen tunteen aikaansaamiseksi. Makuuhuoneeseen suosittelemme aina kattoon asennettuja verhokiskoja, tai vaihtoehtoisesti korkealle ylös seinään asennettuja verhotankoja. Tällä tavalla valon sisäänpääsy vähenee parhaimmalla tavalla, mikä puolestaan edesauttaa hyvän ja rauhallisen yöunen saavuttamista. Lisäksi katosta lattiaan asti ulottuvat verhot luovat tilan tunnetta ja antavat huoneeseen ylellistä ilmettä. Yhdistä pimennysverhoihin mielellään ohuemmat ja läpinäkyvät verhot, kuten voile-verhot, jolloin saat kauniin ja käytännöllisen verhokokonaisuuden. Kun haluat täydellisen pimennyksen, vedät vain pimennysverhot ikkunan eteen, ja kun taas haluat nauttia auringosta, mutta välttää auringon häikäisyä silmiin, vedät vain ohuemman verhon ikkunan eteen. 2-sormikoukku on suosituin ripustus makuuhuoneen verhoille ja luo kauniin jatkuvan laskoksen pimennysverhoihin, saaden aikaan ylellisen hotellitunteen.

Valitse maksimaaliseen pimennykseen jokin toinen ripustusvaihtoehto kuin renkaat!

Kuinka mittaan verhojen pituuden räätälöityihin pimennysverhoihin?
Täytä aina haluamasi valmis verhonpituus tilauksen yhteydessä. Sinun ei tarvitse lisätä kutistumisvaraa, sillä ompelemme verhoihin aina kaksinkertaisen helman, minkä ansiosta voit helposti laskea verhot ensimmäisen pesun jälkeen tai muuton yhteydessä. Aloita mittaus verhotangon/-kiskon yläreunasta, vähennä sitten yhdestä kolmeen senttimetriä, riippuen siitä, kuinka paljon haluat verhojen olevan lattiapinnan yläpuolella. Jos valitset korkean sormikoukun tai laskostuvan verhoripustuksen, sinun täytyy sen sijaan aloittaa mittaus kiskon tai verhotangon alareunasta. Jos valitset kuvioidun kankaan, sovitamme aina kuvion pimennysverhoihin, jotta ne näyttävät samanlaisilta!